Igor Dodon a vizitat raionul Edineţ


Vizita de lucru la nordul Moldovei a Președintelui țării a continuat în raionul Edineț. Șeful statului împreună cu Nicolae Melnic, președintele raionului, au discutat cele mai actuale chestiuni legate de dezvoltarea regiunii, inclusiv despre construcția și reabilitarea drumurilor, infrastructura socială și agricultură.

Ulterior, ei au vizitat spitalul raional, unde, în momentul de față se tratează 50 de pacienți infectați cu COVID-19. În perioada epidemiei, în raionul Edineț s-au infectat 232 de persoane, dintre care 130 s-au vindecat, iar patru au decedat.

Președintele a adresat mulțumiri personalului instituției medicale pentru profesionalismul și dăruirea de sine de care dau dovadă în activitatea de zi cu zi, iar celor mai buni medici le-a înmînat Diploma de Onoare a Președintelui. De asemenea, Igor Dodon i-a informat despre inițiativa de majorare în anul curent a salariilor pentru toți lucrătorii medicali din țară.

În continuare,șeful statului a mers în vizită la Ivan Tomceac, veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, în vîrstă de 95 de ani. Domnul Tomceac a plecat pe front în anul 1944, a participat în luptele din Ungaria, unde a fost rănit de două ori. După război, a lucrat mai mulți ani în kolhoz. Igor Dodon i-a exprimat cuvinte de recunoștință pentru contribuția la Marea Victorie și i-a înmînat distincția supremă a Moldovei – Ordinul Republicii.

http://www.presedinte.md/rom/presa/igor-dodon-a-vizitat-raionul-edinet

Vizita de lucru la nordul Moldovei a Președintelui țării

acedmd

12 iunie 2020